Testimonial

Romy Lubbers

Profielfoto van Romy Lubbers
Gemeente Emmen

Online media specialist

"Bij de gemeente worden je ambities en kwaliteiten gezien."

Ik ben Romy en ik werk sinds 3 jaar bij de gemeente Emmen. Inmiddels werk ik als online media specialist.

De weg naar gemeente Emmen

Ik begon bij het klantcontactcentrum en dat was erg leuk en leerzaam. Ik leerde hier bijvoorbeeld om met collega's te werken in een professionele setting. Vanuit die functie had ik de mogelijkheid om door te groeien. Mijn leidinggevende was zo attent mij op deze functie te wijzen en me naar voren te schuiven. Zo ben ik terechtgekomen op bij team Communicatie. Hier zit ik helemaal op mijn plek.

Carrièrepad

Ik wist altijd heel goed wat ik niet wilde, maar wat ik wél wilde doen kwam pas in mijn laatste jaar op de middelbare school. Mijn mentor tipte mij dat de opleiding communicatie misschien wel iets voor mij zou zijn. Ik werd nieuwsgierig en na een open dag werd ik positief verrast. Ik heb veel moeten leren en moeten doen, maar je wordt echt goed begeleid als starter. Een proactieve houding is daarbij wel belangrijk.

"De gemeente is niet saai"

Als je jonger bent, heb je soms het idee dat werken bij de gemeente saai is. Dit is volledig weggenomen in de periode toen ik hier stage liep. Ik werk in een heel leuk team en krijg hier de ruimte om mezelf te ontwikkelen. Ook kwam ik erachter hoe dynamisch en divers het is om op de communicatieafdeling te werken. Ik ben met verschillende projecten bezig waardoor geen enkele dag hetzelfde is.

Kwaliteiten benutten

Ons communicatieteam bestaat uit 22 medewerkers. In eerste instantie waren we bijna allemaal generalisten, maar we hebben een traject gevolgd om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar kwaliteiten kan benutten. Nu doe ik dingen waar ik beter in ben en leuker vind. Ik mag me bezighouden met alles dat met online communicatie te maken heeft en dat is helemaal mijn ding! We hebben onze social media kanalen goed ingezet om meer bereik te genereren, daarin zijn we enorm gegroeid en dat is natuurlijk leuk om samen met het team te realiseren.

"Gewoon doen!"

Ik zou iedereen die overweegt bij een gemeente te werken adviseren, gewoon te solliciteren. Gemeente Emmen is een grote organisatie met verschillende lagen en de deur staat altijd open voor doorgroeimogelijkheden. Als ik aangeef dat ik iets nieuws wil doen, kan ik dit altijd aangeven bij mijn leidinggevende. Er wordt meegedacht over je ambities en kwaliteiten en iedereen leert van elkaar.

Verbinding met jonge ambtenaren

Daarbij is het Jong Ambtenaren Emmen initiatief ook heel leuk. Dit zorgt voor meer verbinding binnen de organisatie. Het is een leuke manier om te zien hoe leeftijdsgenoten het doen en om uit te wisselen hoe zij dingen ervaren.

Terug naar overzicht

Wil je onze vacatures ontvangen?

Registreer je dan!