Testimonial

Rick Stoel

Profielfoto van Rick Stoel
Gemeente Emmen

Business intelligence medewerker

"Een gemeente doet zoveel meer dan je denkt en dat is ook wat ik er tof aan vind."

Ik ben Rick en werk sinds een jaar bij de gemeente Emmen als Business Intelligence medewerker, waarin ik me onder andere bezig houd met data analyse.

De juiste plek

Toen de gemeente Emmen op mijn pad kwam wist ik direct dat dit de plek voor mij was. De functieomschrijving leek op mijn lijf geschreven en sprak me aan. Ik had al wat ervaring opgedaan bij de gemeente Leeuwarden tijdens mijn studie en na mijn afstuderen werkte ik bij de gemeente Smallingerland in Drachten als Data-analist. Hierdoor wist ik goed wat ik binnen mijn functie en van de organisatie kon verwachten.

Impact

Al vrij jong wist ik dat ik werk wilde doen waarmee ik maatschappelijk impact kon maken en dat kan hier zeker. Een gemeente doet zoveel meer dan je denkt en dat is ook wat ik er tof aan vind. Ik ben facilitator voor anderen. De data waarmee ik werk heeft veel impact. Het is leuk dat we teamuitjes organiseren om de projecten te bezoeken waar we aan werken.

Data naar informatie

Bij Business Intelligence staan we klaar voor de hele organisatie. We verstrekken belangrijke managementinformatie en beantwoorden vragen over de prestaties van de organisatie, zowel op managementniveau als voor specifieke projecten. Met behulp van onze KPI-dashboards geven we een helder beeld van bijvoorbeeld openstaande facturen of ziekmeldingen. We presenteren deze gegevens in begrijpelijke overzichten voor teamleiders, zodat zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Voor de communicatieafdeling bieden we bijvoorbeeld een tool voor het rapporteren van de uitslagen van gemeenteraadsverkiezingen.

Samenwerken

Binnen ons team werken we met verschillende specialisten op het gebied van data. Wat ik fijn vind, is dat er veel kennisoverdracht is. In het team zit enorm veel kennis en dat benutten we goed. Er is ook ruimte voor ideeën en verbeteringen. Als ik input geef, wordt daar serieus mee omgegaan. In de toekomst zie ik mezelf doorgroeien naar een leidinggevende functie.

Jong Ambtenaren Emmen

Ik heb samen met een paar collega's het initiatief genomen om JAMM nieuw leven in te blazen. JAMM staat voor Jonge Ambtenaren Emmen. Door het thuiswerken tijdens COVID ontbrak het aan verbinding tussen de mensen. Ik ben erg extravert en houd van contact leggen. Het leek mij fijn om die verbinding met elkaar terug te brengen, bovendien werkt het ook mee in je werk om kortere lijnen te hebben. Inmiddels is het uitgegroeid tot 65 leden. Leuk om te weten is dat onze teamleider en gemeentesecretaris hier ook enthousiast over zijn. Zij juichen dit soort initiatieven absoluut toe. Onlangs hebben we onze eerste bijeenkomst gehad, een gezellige barbecue bij Groothuis, en die werd goed bezocht.

Terug naar overzicht

Wil je onze vacatures ontvangen?

Registreer je dan!