Testimonial

Noa Wesseling

Profielfoto van Noa Wesseling
Gemeente Emmen

Allround medewerker administratie

"Geloof in jezelf en je bereikt wat je wil."

Stage

Nadat Noa, tijdens haar eerste jaar op de opleiding management assistent/directiesecretaresse van het Alfa college Hardenberg een dag had meegelopen bij de gemeente Emmen, had zij al besloten dat dit een organisatie is waar ze wel zou willen werken. Ze was overweldigd door de omvang van de organisatie maar had gelijk een klik met de mensen waar ze kennis mee had gemaakt. Jammer dat een gemeente niet afkomt van het stoffige imago want het heeft zoveel te bieden. Op achttienjarige leeftijd stuurde ze een open sollicitatie om een heel jaar voor drie dagen in de week stage te mogen lopen bij het team Vastgoed en Grondzaken. Wat aansprak was de zakelijke dienstverlening, de dynamische omgeving, de mogelijkheden om door te groeien, zelf te ontwikkelen en mogelijk het vooruitzicht om te mogen blijven na haar stageperiode. De stagedag, die jaarlijks wordt georganiseerd, zorgde ervoor dat Noa ook kennis kon maken met de andere stagiaires bij de gemeente Emmen. In het begin was het nog mogelijk om fysiek op kantoor te werken en dat zorgde er wel voor dat ze goed ingewerkt kon worden. Ze voelde zich vanaf het eerste moment gezien als volwaardige collega waarbij ook haar inbreng op prijs werd gesteld maar ook ruimte was om fouten te maken. Ondanks dat er vanaf half maart meer thuis gewerkt moest worden heeft Noa in juni 2020 de opleiding afgerond en heeft haar diploma nu op zak.

Zwangerschapsvervanging bood kansen

De stagebegeleiding van zo plezierig dat ze besloot dat Noa bij de gemeente wilde blijven werken. Aansluitend aan haar stage kon ze als medewerker administratie een collega die met zwangerschapsverlof ging vervangen. Ondanks dat dit afweek van haar opleiding heeft Noa dit met beide handen aangepakt en werd tijdelijk ingehuurd. Naast deze werkzaamheden en een HBO studie die ze was begonnen ondersteunde ze ook de Transvormers. De spreiding van aandacht over deze twee (nieuwe) functies en een nieuwe opleiding bleek iets teveel van het goede.

Vaste aanstelling

Op het moment dat Noa had gesolliciteerd naar de functie van allround medewerker bij hetzelfde team en werd aangenomen en viel alles op zijn plek. Sprakeloos was Noa dat ze naar haar tijdelijke contracten nu een vaste aanstelling kreeg. Naast haar werkzaamheden als allround medewerker administratie is Noa ook gevraagd om haar bijdrage te leveren aan de projectondersteuning voor de projecten Verduurzamen vastgoed en Zon op alle gemeente daken Emmen. Dit is pittig en ook zeer leerzaam.

Over vijf of tien jaar

“Geloof in jezelf” en “droom groot” heeft Noa van huis uit meegekregen. Als klein meisje wilde ze Girlsboss worden omdat je dan eigen baas bent en zelf de touwtjes in handen hebt. Nu voelt Noa zich hier nog te jong voor. Ondanks dat Noa nu het gevoel heeft dat ze goed op haar plek zit wil ze graag doorleren en zich gaan specialiseren. De onderdelen die haar nu aanspreken zijn vastgoed en communicatie. Tijdens haar plangesprek heeft ze haar toekomstige ambities besproken met haar teamleider en gaat kijken of er passende opleiding of interne trainingen zijn om te anticiperen op de vraag en mogelijkheden die de organisatie mogelijk in de toekomst in petto heeft.

Terug naar overzicht

Wil je onze vacatures ontvangen?

Registreer je dan!