Testimonial

Karin Thesing

Profielfoto van Karin Thesing
Gemeente Emmen

Administratief medewerker vastgoed en grondzaken

"Tijdelijke functies leverde inzichten op."

Na twintig jaar ervaring in andere gemeentes is Karin Thesing in 2010 vanuit Coevorden door Emmen overgenomen. De kantoorautomatisering werd toen belegd bij het team Facilitaire Dienstverlening.

Op het moment dat de kantoorautomatisering overging naar het team Centraal Servicepunt ging Karin de BAG (Basisregististratie Adressen en Gebouwen) ondersteunen, die toen nog in de begin fase was. Bij de overgang van de BAG naar het team Belastingen is zij samen met haar werkzaamheden tijdelijk meegegaan naar dit team. Hier had Karin het heel erg naar haar zin. Op eigen initiatief is zij naar het team Digitale Informatie Service gegaan en mocht haar bijdrage leveren aan de postregistratie en de digitaal archief verwerking. Ook dit was een tijdelijke positie. Om haar hier verder in te specialiseren heeft ze een opleiding gevolgd voor archief- en kwaliteitsmedewerker. Helaas kon ze deze door privé omstandigheden niet afronden maar mocht desondanks wel blijven werken op de plek waar ze zat.

Organisatie ontwikkeling zorgde voor beweging

Door organisatieontwikkelingen kwamen er andere kansen en werd Karin benaderd door een loopbaanadviseur van het toen nog het startende Mobiliteitsbureau. Samen met haar loopbaanadviseur zijn ze gaan onderzoeken wat Karin graag zou willen binnen de Gemeente Emmen. Toen er een tijdelijke klus beschikbaar kwam bij het Team ABS stond Karin hier ook direct voor open. Bij het team Account, Beleid en Bedrijfsvoering sociaal domein (ABS) heeft zij haar bijdrage kunnen leveren aan de administratieve afhandeling van vastgestelde WMO voorzieningen.

Begeleiding vanuit Mobiliteitsbureau

De samenwerking met de loopbaancoach en de teamleider van het Mobiliteitsbureau was bijzonder goed en werd er goed onderzocht wat een volgende stap kon zijn. Het was een open contact en er werd een goede inschatting gemaakt waar ik tijdelijk aan het werk kon. Karin voelde zich gezien en gewaardeerd waarbij goed werd gekeken welke functies er aansloten bij haar competenties. Door tijdelijke functies te doen werd Karin telkens weer opnieuw uitgedaagd, kon ze nieuwe ervaringen opdoen en kon ze ontdekken wat het beste bij haar paste.

Op weg naar een vaste functie

Na haar werkzaamheden bij het team ABS kwam er een tijdelijke functie vrij bij het team Vastgoed en Grondzaken (VGZ). De samenwerking beviel van beide kanten erg goed. Nadat ze een jaar een zieke collega heeft vervangen werd haar de kans geboden om hier een vaste aanstelling te krijgen.

Voordeel van tijdelijke klussen

Door de tijdelijke klussen die Karin op heeft kunnen oppakken heeft zij veel ervaring opgedaan, maar ook veel mensen in de organisatie leren kennen. Hierdoor weet Karin sneller / makkelijker wie ze waarvoor moet hebben. Dit levert ook meer begrip op voor het werk van andere collega's. Hierdoor heeft Karin meer inzicht gekregen in haar eigen kwaliteiten en keek ze met een frisse blik naar de werkzaamheden in een ander team. De opgedane ervaringen heeft ze meegenomen in haar huidige functie en daar plukt zij en haar team nu de vruchten van.

Terug naar overzicht

Wil je onze vacatures ontvangen?

Registreer je dan!