Testimonial

Herrald van der Helm

Profielfoto van Herrald van der Helm
Gemeente Emmen

Senior projectmanager

"Ik weet wat ik heb aan mijn werkgever."

Ik ben Herrald en werk ruim 14 jaar bij de gemeente Emmen. Op dit moment werk ik als senior projectmanager en houd ik me bezig met het koninklijke bezoek op Koningsdag 2024. Ik heb allerlei projecten en rollen doorlopen binnen deze organisatie. Daarin vind ik het enorm leuk om aan het begin van een idee betrokken te worden en te bedenken hoe we dit kunnen realiseren. Ik weet wat ik heb aan mijn werkgever. Ik krijg de kans om nieuwe dingen te leren en ze geven mij de ruimte om te kijken of dat bij mij past.

Vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid

We worden als organisatie uitgedaagd om niet alleen in teambelang te denken, maar ook in organisatiebelang. Wij moeten ons natuurlijk houden aan regels die ons door het ministerie zijn opgelegd, maar we kunnen ook flexibel zijn en afwijken waar nodig. Ik krijg een stukje vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid in deze baan. Door de nieuwe projecten blijf ik uitgedaagd en krijg ik het gevoel dat ze mij willen behouden. Dat is voor mij veel waard.

De schouders eronder

Momenteel ben ik ook programma-manager gemeentelijke opvang voor Oekraïense vluchtelingen. We gaan richting de duizend vluchtelingen in Emmen, dat betekent dat één op de honderd inwoners in Emmen uit Oekraïne komt. Hiervoor organiseren we bijvoorbeeld huisvesting, onderwijs, zorg en het pakket wat de mensen hier in Nederland krijgen. Ik ben trots op het werk dat we hiervoor doen. Je ziet dat iedereen in organisaties de urgentie voelt om hier een steentje aan bij te dragen. Als ik zie hoe hands-on we dat als gemeente met de collega's hebben opgepakt, dan voelt dat goed. Wij doen wat noodzakelijk is. We hebben lef en zorgen dat het goed gaat. We doen het echt met elkaar, dat doe ik niet alleen.

Terug naar overzicht

Wil je onze vacatures ontvangen?

Registreer je dan!