Testimonial

Arjanne

Profielfoto van Arjanne
RUD Drenthe

Communicatieadviseur

"Ik wilde met mijn werk graag bijdragen aan een duurzame leefomgeving."
Ik was op zoek naar een manier om met mijn vak bij te kunnen dragen, ik wilde meer doen voor het milieu en mijn leefomgeving

Ik ben mijn carrière begonnen in de commerciële sector, waar ik met veel plezier werkte voor o.a. e-commerce en IT-bedrijven. In loondienst en een tijd als ondernemer en mede-eigenaar bij een bureau. Ik had het daar ontzettend naar mijn zin, maar merkte na een tijdje dat ik minder energie van mijn werk kreeg. Ik wilde graag met mijn vak bezig zijn én iets kunnen bijdragen. Maar waaraan?

Ik ben op zoek gegaan naar een loopbaancoach en een traject gestart waar ik op zoek ging naar wat bij me zou passen. Na een aantal weken kwam daar iets heel duidelijks uit. Ik heb veel plezier in mijn vak, maar wil ook graag iets kunnen bijdragen aan het milieu en mijn leefomgeving. Ik wil maatschappelijk betrokken zijn naast het beoefenen van mijn vak.

Heel kort daarna attendeerde mijn zus mij op de vacature bij de RUD Drenthe. Ik heb meteen met veel enthousiasme gesolliciteerd. Ik ben tot op de dag van vandaag heel dankbaar dat ik deze kans heb gekregen, want ik werk in middels al bijna een jaar met heel veel plezier bij de RUD!

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Als ik mijn computer opstart kijk ik altijd eerst even in mijn inbox en werk zoveel als mogelijk mijn e-mail weg. Daarna heb ik een vergadering waar ik mijn collega's adviseer over verschillende interne communicatietrajecten. Vervolgens bel ik met mijn coach uit het MT die mij ondersteunt bij mijn werkzaamheden, meedenkt over de communicatiestrategie en mij verder helpt waar ik vastloop. Fijn dat zij mij wegwijs maakt in de organisatie. Tot slot blokkeer ik de hele middag. Even wandelen met mijn hondje en dan op pad met een toezichthouder om een mooie blog te kunnen schrijven over ons werk voor op de website en ons intranet.

Wat is er zo fijn aan werken bij de RUD?

Ik vind het een heel fijn gevoel dat ik met mijn werkzaamheden indirect bijdraag aan onze leefomgeving. Daarnaast is de sfeer in onze organisatie ontzettend fijn. Iedereen staat voor elkaar klaar. We hebben een pittige klus te klaren, iedereen is dan ook druk met zijn eigen werk, maar toch staan we voor elkaar klaar. Ik voel me bij de RUD gezien, ontzettend gewaardeerd en heb écht het gevoel iets bij te kunnen dragen.

De fijnste punten vind ik:

  • Ik draag (indirect) bij aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving.
  • Ik voel me thuis bij de RUD en als collega gezien en erg gewaardeerd.
  • Ik vind het prettig dat ik mijn dag flexibel kan indelen, een fijne werk-privé balans.
Terug naar overzicht

Wil je onze vacatures ontvangen?

Registreer je dan!