Veiligheidsregio Drenthe (VRD)

Werken bij de Veiligheidsregio Drenthe

Logo

Grote kans dat je onze organisatienaam nog nooit op een verjaardag hebt horen vallen. Of dat je niet meteen weet wat voor organisatie wij zijn. Veel van ons werk vindt achter de schermen plaats, maar we zijn ook heel zichtbaar aanwezig in jouw buurt, met 36 brandweerposten verdeeld over heel Drenthe.

Dag en nacht kun je op ons rekenen. Bij brand, een ongeluk of een grootschalig incident: wij komen er letterlijk ons bed voor uit. Met passie voor het vak en hart voor alle inwoners.

Naast deze lokale brandweerzorg, bestaan er binnen Veiligheidsregio Drenthe vele andere functies én doorgroeimogelijkheden. Bijvoorbeeld op het gebied van:

  • het voorkomen van incidenten, schade en slachtoffers – samen met inwoners, ondernemers en netwerkpartners;
  • het opleiden, oefenen en trainen van hulpverleners en netwerkpartners;
  • technische ondersteuning en doorontwikkeling van voertuigen en materialen;
  • informatievoorziening van hulpverleners tijdens een incident;
  • voorbereiding op crises of rampen, met andere hulpverleningsorganisaties (bijv. politie, ambulance), nutsbedrijven en overige netwerkpartners, om tijdens grote en complexe incidenten goed samen te kunnen werken;
  • diverse ondersteunende functies zoals:  P&O, Communicatie, Financiën, Secretariaat  enz..
Werken bij Veiligheidsregio Drenthe

Onze wereld is complex en verandert snel, door maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Dit betekent een uitdagende, inspirerende en innoverende werkomgeving!

Binnen de VRD werken we op basis van Vakmanschap, Verbinding en Vertrouwen. Dit sluit ook aan op trends en ontwikkelingen die in de samenleving plaatsvinden. Het werken op basis van waarden vraagt om een andere organisatiecultuur en –structuur en nieuwe ‘zekerheden’. Om als organisatie onze ambities waar te kunnen maken, vinden we het belangrijk dat medewerkers goed en gelukkig zijn in hun vak en met plezier bij de VRD werken. Je wordt uitgedaagd jouw talent optimaal te benutten, jezelf te blijven ontwikkelen en te blijven leren. Ook geven we positieve aandacht aan het bevorderen van gezondheid en vitaliteit.

Nieuwste vacatures

Op dit moment zijn er bij Veiligheidsregio Drenthe (VRD) geen vacatures, maar bij andere organisaties wel!

Contactinformatie

Bezoekadres Mien Ruysweg 1
9408KA Assen
Postadres Postbus 402
9400AK Assen

Wil je onze vacatures ontvangen?

Registreer je dan!